Cum să eviți capcanele din piața soluțiilor de stocare pentru sisteme fotovoltaice: Ghidul pentru alegerea produselor autentice

Pe piața soluțiilor de stocare pentru uz rezidențial sunt disponibile uneori variante de stocare cu o capacitate foarte ridicată, la un preț competitiv, fiind considerate variante foarte atractive.

Dar de multe ori, ceea ce este specificat în foaia de catalog a produsului, nu are legătură cu realitatea. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să identifici produsele autentice atunci cand alegi un sistem de stocare pentru sistemul tau fotovoltaic:

  1. Verifică certificările: Soluțiile de stocare a energiei de încredere vor avea certificări de la organisme recunoscute, cum ar fi UL, CE sau IEC. Aceste certificări asigură că produsul respectă standardele de siguranță și performanță.
  2. Reputația producătorului: Cercetează producătorul. Companiile consacrate, cu o istorie de producere a soluțiilor de stocare a energiei fiabile nu își permit să scrie
  3. Pretenții privind densitatea energetică: Verifică afirmațiile legate de densitatea energetică. Produsele autentice vor oferi specificații detaliate, inclusiv densitatea energetică măsurată în watt-oră per kilogram (Wh/kg) sau watt-oră per litru (Wh/L). Compară aceste afirmații cu standardele din industrie.

Standardele din industrie pentru diferite tipuri de acumulatori sunt urmatoarele:

 GelNiMhNa-IonLi-IonLiFePO4
Densitate energetică30-50 Wh/kg50-110 Wh/kg130-160 Wh/kg50-260 Wh/kg90-120 Wh/kg

Dacă luăm de exemplu un modul de acumulatori LiFePO4 cu puterea de 5kWh și o greutate de 50Kg rezultă că are densitatea energitică de 100 Wh/Kg, ceea ce se încadrează în standardele din industrie.

Este evident că un acumulator LiFePO4 cu puterea de 5kWh si o greutate de 35Kg nu se încadrează în standardele din industrie, deoarece densitatea energetică ar fi de aproximativ 143 Wh/Kg, ceea ce depășește valorile tipice pentru acest tip de acumulatori.

  1. Recenzii și teste ale terților: Caută recenzii independente și rezultate ale testelor realizate de terți. Acestea pot oferi informații imparțiale despre performanța și fiabilitatea produsului.
  2. Inspecție fizică: Dacă este posibil, inspectează fizic produsul. Caută semne de calitate slabă a construcției, cum ar fi suprafețe neuniforme, componente slabe sau materiale de calitate inferioară.
  3. Asistență pentru clienți: Producătorii autentici vor oferi un suport solid pentru clienți. Contactează compania cu întrebări despre produs. Răspunsurile lor și calitatea acestora pot oferi indicii despre autenticitatea produsului.
  4. Preț prea bun pentru a fi adevărat: Fii precaut cu prețurile care sunt semnificativ mai mici decât media pieței. Deși reducerile sunt frecvente, prețurile extrem de mici pot fi un semn de avertizare pentru produsele contrafăcute.

Urmând acești pași, te asiguri că investești într-o soluție de stocare a energiei autentică și de încredere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *